X 
Cutremure stiri: 506

Un businessman a descoperit schema înstrăinării banilor de la BEM

28 mai. 2015,, 17:00   Economie
2829 0
Бизнесмен раскрыл схему кражи денег в BEM
Foto: infotag.md
Businessmanul Denis Ureche consideră că a devenit una din victimele maşinaţiilor la Banca de Economii (BEM) şi a dezvăluit schema de înstrăinare a banilor din bancă, indicînd şi vinovaţii.

El a spus, joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", că "la începutul schemei BEM are rol de donator financiar, iar apoi de instrument de furt al banilor din Banca Naţională".

"La prima etapă legislaţia a fost ajustată la necesităţile schemei de furt; la a doua - furtul banilor din BEM şi decapitalizarea băncii; la a treia - furtul a 18% din acţiunile BEM şi preluarea controlului cu pachet minoritar; patru - micşorarea capitalului normativ al BEM; cinci - micşorarea cotei statului în BEM la 33,4%; şase - organizarea furtului de proporţii din BNM; şapte - furtul propriu-zis", a spus Ureche.

Potrivit spuselor sale, "Guvernul a fost responsabil de elaborarea proiectelor de lege, Parlamentul de adoptarea actelor pentru legalizarea furtului, iar organele de drept (CNA şi Procuratura) au controlat procesul de realizare a schemei".

"Un rol special în schema dată îl are BNM, care a coordonat furtul şi a acordat bani fără limită", a spus Ureche.

Businessmanul consideră că şi el a devenit victima schemei, deoarece cineva fără acordul său a efectuat plăţi, iar în rezultat compania sa a rămas fără bani.

"Pe numele meu a fost deschis un dosar penal în care iniţial am avut statuturi diferite. Acum efectuăm controale, pentru a clarifica situaţia", a spus afaceristul.

El a menţionat că "schema a fost întocmită conform informaţiilor deţinute de fostul şef al Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав