X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Împrumuturi fără dobîndă pentru concurenții electorali

26 mai. 2015,, 14:00   Politică
2430 1
Беспроцентные кредиты для избирательных конкурентов
Foto: moldnews.md
Ministerul Finanţelor a explicat regulile de acordare a creditelor fără dobândă din bugetul de stat concurenților electorali pentru desfăşurarea campaniei electorale. După cum a relatat anterior "Infotag", creditul va fi de cel mult 25 mii de lei pentru fiecare partid, organizaţie obştesc-politică sau bloc electoral şi 5 mii de lei pentru fiecare candidat independent.

Conform Ordinului cu privire la regulamentul de acordare a creditelor, eliberarea se efectuează doar prin intermediul mandatarului financiar, înregistrată în modul stabilit la Ministerul Finanţelor, statutul său fiind recunoscut doar după înregistrare.

"Creditele primite de la stat se sting, complet sau parţial, de către stat, în funcţie de numărul total de voturi valabile, exprimate pentru concurentul electoral în circumscripţia electorală respectivă. Suma de bani, determinată prin împărţirea sumei creditului la numărul de alegători care au participat la votare, apoi prin înmulţirea rezultatului obţinut la numărul de voturi valabile, exprimate pentru concurentul electoral respectiv, urmează a fi stinsă din contul statului", se menţionează în Ordin.

Concurentul electoral care şi-a retras candidatura este obligat să restituie creditul alocat din bugetul de stat pentru desfăşurarea campaniei sale electorale, în termen de 2 luni de la retragerea candidaturii. Concurenţii electorali care au obţinut mai puţin de trei la sută din voturile valabile exprimate pe întreaga ţară sau în circumscripţiile respective, inclusiv candidaţii independenţi care nu au fost aleşi, vor restitui în bugetul de stat creditele primite, în termen de 2 luni de la data încheierii votării. Ceilalţi concurenţi electorali vor restitui creditele în termen de 4 luni de la data încheierii votării. În cazul în care primarul ales şi validat refuză să exercite mandatul, el restituie cheltuielile legate de organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?