X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Presa din Israel a întrezărit „creșterea spiritelor antievreiești în Moldova”

21 mai. 2015,, 11:30   Societate
2562 3
Израильские СМИ увидели "рост антиеврейских настроений в Молдове"
Foto: dorledor.info
Jurnaliștii israelieni au perceput arestarea lui Ilan Șor (principalul figurant în dosarul sustragerii din trei bănci a peste 1 miliard de dolari) drept „creșterea spiritelor antievreiești în Moldova”.

După cum transmite agenția Infotag, care citează publicația „Times of Israel”, membrii comunității evreiești sînt îngrijorați de sporirea spiritelor antievreiești în rîndurile populației Republicii Moldova.

Președintele Comunității Evreiești din Republica Moldova, Marina Lecarțev, a menționat pentru presa israeliană că „creșterea spiritelor antievreiești din ultima vreme a devenit o problemă”.

În opinia ei, „există mult antisemitism, îndeosebi pe Internet. Deoarece el (Șor) este evreu, societatea este îngrijorată. Cei din jur îl identifică drept un evreu, iar populația locală este înfuriată de furtul banilor, corelînd acest fapt cu naționalitatea lui”.

Lecarțev a recunoscut că nu s-au înregistrat cazuri concrete de violență asupra evreilor, însă comunitatea este îngrijorată.

Ea a reamintit că anume la Chișinău, în 1903 a avut loc pogromul evreiesc, în cadrul căruia zeci de evrei au fost uciși, sute au fost răniți, au fost distruse locuințele și întreprinderile lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?