X 
Cutremure stiri: 502

Nicolae Dorin a fost ales preşedinte al Asociaţiei Băncilor

20 mai. 2015,, 12:00   Business
3949 2
У Ассоциации Банков - новый председатель
Foto: allmoldova.com
Cunoscutul bancher Nicolae Dorin a fost ales preşedinte al Asociaţiei Băncilor din Moldova (ABM).

Surse din mediul bancar au relatat agenției "Infotag" că 13 din cei 14 membri ai ABM au votat la adunarea de marţi pentru candidatura lui în funcţia de preşedinte al asociaţiei bancherilor.

Nicolae Dorin, unul dintre fondatorii Mobiasbancă, ani la rînd a fost vicepreşedinte al ABM, combinînd atribuţiile sale în ABM cu conducerea Mobiasbancă, pe care a condus-o din momentul creării ei în 1990 şi pînă la venirea în 2007 a Groupe Societe Generale (Franţa), cînd Dorin a devenit vicepreşedinte al Băncii.

Locul preşedintelui ABM este vacant din 19 ianuarie 2015, cînd Leonid Talmaci a ocupat funcţia de preşedinte al BC Moldindconbank S.A. În tot acest timp atribuţiile de preşedinte al ABM au fost îndeplinite de Nicolae Dorin.

ABM a sprijinit scrisoarea Mobiasbancă cu propunerea ca ABM să propună conducerii Republicii Moldova să-l decoreze pe Nicolae Dorin cu distincţia supremă a ţării – Ordinul Republicii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав