Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Scandal la ultima ședință a consilierilor municipali

20 mai. 2015,, 10:57   Societate
2190 2

Foto: noi.md

Divergenţe între consilierii municipali la ultima şedinţă din acest mandat. Neînţelegerile au apărut după ce aleşii comunişti au refuzat să voteze mai multe proiecte cu privire la schimbarea denumirii a două străzi din Capitală şi atribuirea titlului de cetăţean de onoare unor personalităţi remarcabile din ţară.

Motiv de ceartă a fost modificarea denumirii străzilor Cosmonauţilor şi Alexandru Diordiţă în Constantin Tănase şi, respectiv, Eugen Doga.

"Ca să termine lătratul ista. Noi de ani de zile am propus redemunită strada Albişoara în cinstea lui Dumitru Matcovschi, Valea Crucii în cinstea domnului Eugen Coşer. Voi selectiv alegeţi cine-i demn şi cine nu-i demn. Vreţi votaţi, nu - la revedere", a replicat consilierul comunist, Victor Gurău.

"Referitor de lătrat, ridicăm stenogramele de patru ani şi vedem cine a hămăit aici. Eu în semn de protest părăsesc şedinţa de lucru", a spus consilierul din fracțiunea PL, Vasile Petre.

Consilierii comunişti nu au susţinut nici proiectul cu privire la montarea unei plăci comemorative în memoria poetei Leonida Lari.

"Trebuie să ţinem cont cine a fost Leonida Lari şi atitudinea oamenilor în legătură cu evenimentele care au avut loc la sfîrşitul anilor 80 - începutul anilor 90. Noi, comuniştii, avem o atitudine negativă", a menționat comunistul Serghei Zavorotco

Mai mult, comuniştii s-au abţinut de la vot şi în ceea ce priveşte atribuirea titlului de cetăţean de onoare lingvistului Anatol Ciobanu, filologului Ion Ciocanu şi istoricului Alexandru Moşanu. În semn de protest, liberalii au părăsit sala de şedinţe, chiar în timpul procedurii de vot.

"Noi părăsim sala. Haideţi să facem apelul."

Consilierii din fracţiunea PL au revenit în sală după o pauză de cîteva minute. Proiectele de decizie care au iscat discuţii contradictorii nu au acumulat numărul necesar de voturi nici la a doua examinare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?