Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Învinuit în jaful de miliarde de bănci, Ilan Shor rămâne în arest la domiciliu

18 mai. 2015,, 14:05   Societate
2890 0

Învinuit în jaful de miliarde de bănci, Ilan Shor rămâne în arest la domiciliu
Foto: riafan.ru

Deşi este principalul învinuit în dosarul jafului de miliarde de la Banca de Economii şi este cercetat pentru abuz în serviciu soldat cu urmări grave pentru instituţia financiară, Ilan Shor rămâne în arest la domiciliu.

Curtea de Apel a respins recursul procurorilor şi a lăsat în vigoare decizia magistratului Ghenadie Pavliuc de la Judecătoria Buiucani.

Ilan Shor a fost reţinut pe 6 mai şi a fost plasat sub arest la domiciliu. Recursul procurorilor trebuia examinat încă săptămâna trecută, dar şedinţa a fost amânată, pentru că Ilan Shor s-ar fi îmbolnăvit.

Experţii spun că plasarea lui Ilan Shor în arest la domiciliu, în dosarul jafului de miliarde, este o bătaie de joc în adresa populaţiei, pentru că Ilan Shor are la dispoziţie toate mijloacele pentru a fugi din ţară.

Deşi este cercetat într-un dosar de miliarde, acest fapt nu-l încurcă pe Shor să se implice şi în politică. Acesta a anunţat că candidează la fotoliul de primar al Orheiului din partea Mişcării social-politice „Ravnopravie”.

Potrivit raportului companiei Kroll, care a investigat furtul de miliarde din Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, gaura financiară din cele trei bănci se ridică la 18 miliarde de lei, iar principalul actor al acestor operaţiuni frauduloase ar fi controversatul om de afaceri Ilan Shor.

Potrivit auditorilor internaţionali, concluziile sunt bazate doar pe informaţii oferite de BNM, care sunt insuficiente pentru a stabili beneficiarul final al furtului şi care nu au fost verificate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?