Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Proiectul de lege privind neutralitatea permanentă a Moldovei urmează să fie definitivat de un grup de lucru

15 mai. 2015,, 09:00   Politică
3300 2

Foto: noi.md

Parlamentul a instituit un grup de lucru care urmează să definitiveze proiectul de lege privind neutralitatea permanentă a Republicii Moldova, informează NOI.md.

Din componența grupului de lucru fac parte reprezentanți ai trei fracțiuni parlamentare din cele cinci: Andrei Neguța și Vasile Bolea (PSRM), Artur Reșetnicov și Vladimir Vitiuc (PCRM), Dumitru Diacov și Sergiu Sîrbu (PDM).

Fracțiunile PL și PLDM au refuzat să-și delege reprezentanții în componența acestui grup de lucru. Liberalii și liberal-democrații au declarat că în lume doar cîteva țări au statut de neutralitate, subliniind că, în pofida neutralității sale, în Moldova, de mai bine de 20 de ani staționează trupe rusești, contrar voinței autorităților oficiale, de aceea statutul de neutralitate este o himeră și un pericol pentru țara noastră. Totodată, reprezentanții PDM și PCRM au menționat că statutul de neutralitate este extrem de important pentru consolidarea statalității, asigurarea reintegrării teritoriale a țării, menținerea păcii și liniștii, avansarea pe calea integrării europene.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?