Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Salvatorii britanici şi-au împărtăşit experienţa cu cei din Moldova

9 mai. 2015,, 16:30   Societate
2670 0

Foto: publika.md

22 de salvatori din Republica Moldova învaţă de la colegii din Marea Britanie să salveze vieţi umane. Instruirea se desfăşoară în cadrul unui program, cu o durată de două săptămâni. Noile tehnici însuşite vor permite salvarea mai rapidă a sinistraţilor.
Salvatorii din ţara noastră au primit din partea Marii Britanii echipament special pentru realizarea acţiunilor de salvare la suprafaţa apei.

"Vom putea interveni mult mai rapid în astfel de accidente şi vom putea salva oamenii şi spitaliza mai rapid", a declarat ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova Philip David Batson.

Salvatorii spun că echipamentul primit le va uşura munca.

"Aţi văzut, pernuţe de salvare pentru sinistraţi, saltele speciale pe care leputem utiliza nu doar în timpul inundaţilor dar şi în timpul iernii, când gheaţa este fragilă şi oamenii au nevoie de ajutor", a spus şeful secţiei Salvare din cadrul Departamentului Situaţii Excepţionale Andrei Botnari.

În prezent, în asemenea situaţii, salvatorii moldoveni folosesc echipament destinat pentru salvări subacvatice:

"Este comod pe timp de gheaţă. Vara e mai bine înotul. Pe timp de gheaţă sunt utile deoarece este greu de trimis salvatorul".

"Acţiunile de salvare vor fi mult mai eficiente. Vom interveni mult mai repede pentru salvarea victimelor".

Salvatorii din Moldova trebuie să se obişnuiască să comunice mai mult în timpul operaţiunilor de salvare, afirmă colegii lor din Marea Britanie.

"Ei sunt bine pregătiți, doar că învață diferite metode de realizare a acțiunii de salvare. Noi facem un schimb de experienţă în ceea ce privește salvarea oamenilor de la suprafața apei și de sub apă", a precizat salvatorul britanic Emma Carr.

Departamentul Situaţiilor excepţionale a primit din partea Marii Britanii patru saltele pentru salvarea sinistraţilor, mai multe costume de protecţie şi o barcă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?