X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Harta riscurilor rutiere pentru principalele drumuri naţionale din Republica Moldova (FOTO)

1 mai. 2015,, 13:30   Societate
6039 0

Небезопасные отрезки дорог нанесли на карту рисков дорожного движения (ФОТО)
Foto: publika.md

Atenție, șoferi! A fost lansată hartă riscurilor rutiere pentru principalele drumuri naţionale din Republica Moldova. Astfel, conducătorii auto au posibilitatea să observe drumurile pe care trebuie să fie extrem de atenți în trafic.

Cele mai periculoase drumuri au fost stabilite după ce au fost evaluați mai mult de 2.500 de km din reţeaua de drumuri a Moldovei. Ulterior, experții au stabilit cât de periculoase sunt drumurile și le-au colorat în funcție de cât de frecvent se produc accidente soldate cu decese pe aceste șosele.

Harta riscurilor rutiere pentru principalele drumuri naţionale a fost prezentată în cadrul proiectului SENSOR - Drumuri sigure de vecinătate pentru Europa de Sud-Est în Republica Moldova.

Proiectul Drumuri sigure de vecinătate pentru Europa de Sud Est (SENSOR) are la bază cooperarea între cluburile automobilistice, institutele de cercetare și autoritățile responsabile. Proiectul SENSOR este co-finanțat de Comisia Europeană și Programul Transnaţional de Cooperare al Europei de Sud-Est. Acesta din urmă este un instrument unic care, în cadrul Obiectivului de Cooperare Teritorială al Politicii Regionale, are drept scop îmbunătățirea integrării și competitivității unei zone complexe şi diverse.

SENSOR este coordonat de către Make Roads Safe Hellas (Grecia) și reunește parteneri din 8 țări ale Europei de Sud Est - Grecia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Republica Moldova, Serbia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Bosnia și Herțegovina.

Obiectivul proiectului SEE SENSOR este "de a construi o Europă de Sud-Est fără drumuri cu risc sporit". În contextul abordării sistemului sigur, cu acțiune complementară simultană în vederea îmbunătăţirii comportamentului participanţilor la trafic, construcţia vehiculelor și infrastructura rutieră, scopul acestuia este de a salva cât mai multe vieţi omeneşti cu resursele financiare disponibile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?