X 
Cutremure stiri: 502

Veterani din Moldova au depus flori la focul veșnic de la Muzeul Central al MRAP de la Moscova

28 apr. 2015,, 15:15   Societate
3603 1
Ветераны из Молдовы возложили цветы к Вечному огню у Центрального музея ВОВ в Москве
Foto: newsmoldova.md
Veteranii din Moldova Raisa Bahirchina, Vladimir Ulianovici și Valentina Piatenco au depus flori la focul veșnic de la Muzeul Central al Marelui Război pentru Apărarea Patriei din Moscova, transmite agenția Novosti-Moldova.

Depunerea florilor a avut loc în ajunul zilei în care veteranii moldoveni participă la Forumul Internațional al Învingătorilor „Marea Victorie, dobîndită prin unire”, desfășurat în capitala Rusiei la 28 aprilie.

Călătoria veteranilor moldoveni a fost organizată de Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova. Se preconizează că în cadrul manifestării vor fi discutate chestiuni ce țin de păstrarea memoriei istorice, lupta cu falsificarea istoriei, necesitatea menținerii unui dialog intercultural în contextul succesiunii generațiilor.

În cadrul Forumului va fi inaugurată expoziția „În lupta împotriva nazismului am fost împreună”, care va rămîne deschisă pe parcursul întregului an.

Ambasada Rusiei a organizat, de asemenea, călătoriile altor veterani la manifestările dedicate celei de-a 70-a aniversări a Victoriei în MRAP. Astfel, la „Balul învingătorilor”, care a avut loc la 25 aprilie, au participat Gheorghi Stepanov, Vasili Covalenco și Pavel Dovgani. La festivitățile care vor avea loc la Sankt-Petersburg în perioada 7-10 mai vor merge Serghei Pîșchin și Nina Volînkina, iar la Parada Victoriei de pe Piața Roșie din 9 mai vor fi prezenți Vladimir Voițehovici și Ivan Calmîș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав