X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova ar putea rămîne fără Carte Verde

23 apr. 2015,, 11:20   Societate
2905 0
Молдова может остаться без "Зелёных карт"
Foto: md-cars.com
Moldova ar putea rămâne fără Carte Verde începând cu 1 iulie. Consiliul Birourilor Sistemului Internaţional de Carte Verde, cu sediul la Bruxelles, a expediat o scrisoare celor 47 de membri ai structurii cărora le cere suspendarea dreptului Moldovei de a vinde Carte Verde.

Motivul invocat este că Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din ţara noastră nu a depus până pe 15 ianuarie 2015, garanţia financiară externă în valoare de 4,2 milioane de euro necesară pentru plata daunelor în caz de accident. O decizie finală în acest sens urmează să fie luată la sfârşitul lunii mai, la adunarea generală a Consiliului Birourilor Sistemului Internaţional de Asigurare Carte Verde.

Precizăm că BNAA a ajuns în imposibilitatea de a plăti garanţia externă după ce instituţia a fost prejudiciată cu 25 de milioane de lei în urma unor tranzacţii dubioase puse la cale de fosta conducere a biroului. Delapidările sunt investigate de Centrul Naţional Anticorupţie şi Procuratura Generală. Ce-i drept, ancheta nu are, deocamdată, niciun rezultat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?