Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Preşedintele Parlamentului: Tarifele pentru energia electrică şi gazul natural NU trebuie majorate

22 apr. 2015,, 10:30   Economie
3489 3

Foto: noi.md

Tarifele pentru energie electrică şi gaz nu trebuie majorate. Şeful Legislativului, Andrian Candu, crede că este necesară o expertiză străină pentru a stabili cît de motivate sînt solicitările de creştere a preţurilor. Mai mult, Candu a subliniat că va cere Procuraturii să verifice argumentarea unei eventuale majorări în cazul în care ANRE va permite acest lucru. Declaraţiile au fost făcute la Fabrika.

"Trebuie găsite soluții ca tarifele să rămînă la același nivel cum a fost pînă acum. Fiecare companie are obligaţia de a investi, lucruri pe care nu le-am văzut. Aş vrea să fac un apel şi către colegii de la ANRE. În situaţia în care o să ia o decizie şi ea o să fie arbitrară, eu personal voi face sesizări la Procuratură şi să fie chemaţi fiecare în parte şi să dea răspuns pe ce s-a bazat acea decizie", a spus Candu.

Preşedintele Parlamentului s-a arătat indignat şi de amînarea realizării studiului de fezabilitate pentru proiectul de construcţie a conductei de gaze Ungheni-Chişinău.

"Azi am aflat cu stupoare că cei care sînt responsabili de studiul de fezabilitate au mutat termenele din aprilie, mai, cînd trebuia studiul să fie gata, pentru luna septembrie, octombrie. Sînt surprins neplăcut şi chiar supărat foc deoarece un proiect atît de important se reţine în dezvoltare. I-am rugat pe colegii din Romînia să verifice posibilitatea ca companiile romîneşti să investească în gazoduct şi să-l preia în proprietate", a adăugat oficialul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?