Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Aproximativ 300 de militari americani au sosit în Ucraina pentru instruirea soldaților ucraineni

17 apr. 2015,, 13:15   Război în Ucraina
2874

Foto: agerpres.ro

Aproximativ 300 de militari americani au sosit în Ucraina pentru instruirea soldaților din această țară care se confruntă cu un conflict separatist în estul teritoriului său, a anunțat vineri armata ucraineană, potrivit AFP.

Militarii americani, aparținînd Brigăzii 173 aeropurtate a SUA, au sosit pe aeroportul din Lvov (vest) și vor instrui 900 de soldați din Garda Națională ucraineană, subordonată Ministerului de Interne și formată în special din voluntari ce au făcut parte din forțele de autoapărare ale Maidanului, mișcare de contestare proeuropeană din centrul Kievului reprimată în sînge în februarie 2014.

Ministrul ucrainean de interne Arsen Avakov anunța la sfîrșitul lunii martie că antrenamentele se vor desfășura pe poligonul Yavoriv din regiunea Lvov.

Rusia a avertizat în ultima perioadă în legătură cu trimiterea de militari străini pe teritoriul ucrainean, diplomația de la Moscova susținînd că forțele americane 'nu vor aduce pacea' în Ucraina.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав