Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Candu a avut o întrevedere cu Matvienko (FOTO)

17 apr. 2015,, 09:15   Politică
3363 4

Candu a avut o întrevedere cu Matvienko (FOTO)
Foto : noi.md

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere la Sankt-Petersburg cu Președintele Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, Valentina Matvienko, Președintele Consiliului Adunării Federale a Federației Ruse.

Oficialii au abordat o serie de subiecte de pe agenda dialogului politic bilateral și evoluțiile dialogului interparlamentar moldo-rus.

Andrian Candu a menționat că AIP CSI reprezintă o platformă importantă pentru discuții și o oportunitate de dezvoltare a relațiilor interparlamentare în acest format.

Totodată, Președintele Parlamentului s-a referit la inițiativa sa de consolidare a comunicării cu reprezentanții din UTA Găgăuzia și cei din regiunea transnistreană în beneficiul tuturor cetățenilor RM. Andrian Candu a anunțat că este pentru prima dată când Președintele Adunării Populare a Găgăuziei participă în calitate de membru al delegației oficiale a Parlamentului RM la ședința Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI.

Valentina Matvienko a declarat că Federația Rusă respectă opțiunea de dezvoltare aleasă de RM și își dorește o cooperare pragmatică și prietenească cu țara noastră în domenii de interes comun.

Președintele Consiliului AIP a CSI a anunțat că Federația Rusă este pregătită să semneze un acord de cooperare umanitară cu Republica Moldova, precum și să dinamizeze dialogul interparlamentar. În context, Valentina Matvienko a adresat o invitație Speakerului Andrian Candu de a efectua o vizită la Moscova, însoțit de o delegație formată din deputați ai tuturor fracțiunilor parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?