X 
Transnistria stiri: 1405
Preşedintele stiri: 4066

Primarul orașului Rîşcani a părăsit PCRM

16 apr. 2015,, 16:50   Politică
3986 1
Foto: noi.md
Primarul oraşului Rîşcani, Victor Bogatico, şi un grup de susţinători ai acestuia au părăsit Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), decizînd să se alăture "Partidului Nostru". Joi, într-o conferinţă de presă, primarul a anunțat că a plecat şi din funcţia de secretar pentru ideologie al Comitetului raional al PCRM, notează agenţia "Infotag".

"De asemenea, din funcţia de membru al Comitetului raional a demisionat Andrei Osadciuc, iar Andrei Cocieru a renunţat la funcţia de prim-secretar al Comitetului raional al comsomolului. Această decizie a fost determinată de ultimele acţiuni ale conducerii PCRM. Ei pur şi simplu trădează interesele alegătorilor", a afirmat Bogatico.

În calitate de motiv de aderare la "Partidul Nostru", Bogatico a indicat scopurile comune şi conştientizarea "dorinţelor lui Renato Usatîi şi ale camarazilor lui".

"Fiind membri ai PCRM, noi consideram că formaţiunea este capabilă să depăşească divergenţele existente în societatea moldovenească. Dar timpul trece. Am obosit să auzim doar cuvinte despre necesitatea de a lupta cu corupţia şi schemele criminale din stat, dar să nu se treacă la acţiuni. Alte formaţiuni, în afară de "Partidul Nostru", nu ne interesează, deoarece este clar unde merg şi cine îi conduce. Usatîi este de aceeaşi vîrstă cu noi şi dorinţa lui de a curăţa ţara ne este înţeleasă şi apropiată", a menţionat Bogatico.

În opinia primarului, PCRM în curînd va fi părăsit cel puţin de primarii din satele Malinovscoe şi Vasileuţi.

"Din raionul Rîşcani ştiu sigur că cinci din 28 de primari au decis să facă acest pas. În alte raioane ale republicii vor avea loc procese asemănătoare, cu aderări ample la formaţiunea lui Renato Usatîi. Nu excludem că vom fi persecutaţi pentru această decizie. Dar am făcut acest pas conştient şi nu intenţionăm să cedăm", a spus Bogatico.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?