X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Sondaj: 85 la sută dintre moldoveni se consideră săraci

16 apr. 2015,, 12:47   Societate
2998 0

Sondaj: 85 la sută dintre moldoveni se consideră săraci
Foto : army-news.ru

Moldovenii se arată îngrijorați cel mai mult de creșterea prețurilor, sărăcie, viitorul copiilor, șomaj și corupție. Cel puțin asta arată datele Barometrului Opiniei Publice pentru lunile martie-aprilie curent, prezentat astăzi de Institutul de Politici Publice, informează NOI.md.

Fiind întrebați cum apreciază veniturile familiilor lor, 85 la sută dintre respondenți au răspuns că se consideră săraci. Astfel, 42 la sută au spus că veniturile familiei nu le ajung nici pentru strictul necesar, 43 la sută – că banii cîștigați lunar le ajung doar pentru strictul necesar, 12 la sută au menționat că veniturile obținute le ajung pentru un trai în condiții demne, dar nu-și permit să cumpere bunuri scumpe. Doar 3 la sută din intervievați au declarat că banii le ajung întru totul.

„85 la sută este o cifră foarte înaltă în sondajele noastre. De regulă, acest indicator varia la nivele de 75-76 la sută, iată că acum situația s-a schimbat vizibil”, a explicat directorul IPP, Arcadie Barbăroșie.

Datele sondajului mai arată că numărul persoanelor nemulțumite de situația economică din țară a crescut dramatic, comparativ cu noiembrie 2014. Astfel, indicele celor nemulțumiți a crescut de la 27 la sută, în noiembrie anul trecut, la 63 la sută, în prezent.

Sondajul BOP a fost realizat de compania CBS AXA în perioada 28 martie – 7 aprilie curent, pe un eşantion de 1104 persoane din 85 de localităţi ale țării. Marja de eroare a sondajului este de ±3%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?