Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Americanii vor trimite armament de ultimă generaţie în ţările aliate din Asia

11 apr. 2015,, 03:30   Externe
7492 8

Foto: voanews.com

Americanii vor trimite armament de ultimă generaţie, inclusiv avioane militare invizibile pe radare şi sisteme de contracarare a atacurilor cibernetice, în ţările aliate din Asia, a anunţat secretarul american al Apărării, Ashton Carter, aflat într-un turneu care include Japonia şi Coreea de Sud.

"Cele mai noi echipamente militare de care dispunem vor fi aduse în această parte a lumii", a afirmat Ash Carter la Seul, potrivit South China Morning Post. Şeful Pentagonului a discutat cu ministrul sud-coreean al Apărării, Han Min-koo şi despre ameninţarea pe care Coreea de Nord, care are arme nucleare, o reprezintă pentru Peninsula Coreea şi pentru teritoriul continental american.

"După cum a demonstrat recent prin lansarea unor rachete, Coreea de Nord pare să aibă intenţia de a continua provocările", a spus Carter. Regimul stalinist de la Phenian a lansat şase rachete în ultimele zile, în mare. Potrivit preşedintelui SUA, Barack Obama, China încearcă să intimideze ţările mai mici din vecinătate prin construirea de insule artificiale în zone disputate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?