X 
Cutremure stiri: 502

ANRE a amînat majorarea tarifelor la gaze și energia electrică

10 apr. 2015,, 13:30   Economie
3552 0
НАРЭ отложило повышение тарифов на газ и свет
Foto: n4.md
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a comunicat că ședința Consiliului de Administrație al ANRE, programată pentru astăzi, 10 aprilie, în cadrul căreia se prevedea să se aprobe noile tarife la gazele naturale și energia electrică pentru consumatorii finali, a fost amînată pentru o dată mai tîrzie, relatează NOI.md.

După cum se menționează în comunicatul ANRE, Consiliul de Administrație trebuie să examineze, suplimentar, solicitările operatorilor de distribuție, furnizare și transport a energiei electrice și a gazelor naturale pentru aprobarea unor tarife noi.

ANRE va informa ulterior publicul despre data convocării şedinţei publice a Consiliului de Administraţie. În a doua jumătate a lunii martie ANRE a organizat trei audieri publice pe marginea solicitărilor de aprobare a noilor tarife reglementate la energia electrică şi la gazele naturale parvenite de la companiile RED Union Fenosa, Gas Natural Fenosa Furnizare Energie, Moldovagaz, RED Nord şi RED Nord-Vest.

Tarifele reglementate de furnizare a gazelor naturale și a energiei electrice au fost actualizate ultima dată de ANRE în septembrie 2011 și, respectiv, în mai 2012.

Anterior, reprezentanții companiilor RED Union Fenosa, Gas Natural Fenosa Furnizare Energie, Moldovagaz, RED Nord şi RED Nord – Vest s-au pronunțat pentru majorarea tarifelor pentru consumatorii finali cu aproximativ 50 la sută.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав