X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

S.A. "Orhei-Vit" a majorat în 2014 volumele vînzărilor cu 10% datorită extinderii pieţelor de desfacere

9 apr. 2015,, 16:45   Economie
7048 0
Foto: wikimapia.org
Societatea pe Acţiuni (S.A.) "Orhei-Vit" a devenit unica întreprindere din industria conservelor care a reuşit anul trecut să-şi îmbunătăţească indicii financiari.

Potrivit agenţiei "Infotag", citînd raportul societăţilor pe acţiuni, "Orhei-Vit" şi-a majorat cifra de afaceri prin extinderea activităţii investiţionale, pe cînd la alte întreprinderi din ramură situaţia nu este cea mai bună. De exemplu, S. A. "Alfa Nistru" şi-a redus cifra de afaceri cu 13%, venitul - dublu, totodată, pasivele comerciale pe termen scurt s-au majorat cu 48%.

Dificultăţile ramurii se datorează faptului că preţurile bursei la una din principalele categorii de produse de export - sucul de mere concentrat - în 2014 au atins indicele minim din ultimii şapte ani (în medie 450 euro per tonă).

Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Conserve "Speranţa-Con", Ivan Sandic, a menţionat că "preţurile de cumpărare la materia primă în RM au fost mici, dar au corespuns totuşi preţurilor medii europene".

"din cauza căderii catastrofale a preţurilor la sucul concentrat, luînd în calcul cheltuielile pentru finanţare şi logistică, fabricile nu au reuşit să compenseze pierderea pieţei ruseşti", a spus el.

Directorul general al "Orhei-Vit", Boris Efimov, a relatat pentru "Infotag", că în 2014 cifra de afaceri a Companiei "Orhei-Vit" a constituit 362 mil. de lei, majorîndu-se cu 10%, faţă de 2013.

"compania a înregistrat rezultate bune datorită majorării volumelor de vînzare a producţiei gata şi majorării livrărilor pe alte pieţe. Un exemplu elocvent: echipa noastră a reuşit să creeze un produs de succes pentru piaţa SUA şi cea a Germaniei - cîteva tipuri de dulceaţă cu gusturi populare. În 2014 am cumpărat vişină şi coacăză neagră din Polonia şi Ungaria, unde fructele au costat cu mult mai ieftin. Aceasta ne-a permis să realizăm livrări mari de dulceaţă din vişină şi coacăză neagră pe pieţele americană şi germană", a spus Efimov.

Potrivit spuselor lui, "Orhei-Vit" investeşte în modernizarea utilajului şi participă la proiecte internaţionale, datorită acestui fapt compania a atras resurse din partea organizaţiilor internaţionale.

"timp de patru ani "Orhei-Vit" a realizat trei proiecte investiţionale mari, legate de diminuarea cheltuielilor energetice şi resurselor economice, în particular, a gazelor, apei şi energiei electrice. Programul de finanţare a energeticii durabile în RM (MoSEFF) a acordat un grant pentru două proiecte în 2014. În mare parte datorită acestui fapt indicele de venit al "Orhei-Vit" s-a dublat", a conchis Boris Efimov.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?