Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Lavrov: Acordul nuclear dintre Iran și Grupul 5+1 nu va conduce la o nouă cursă a înarmărilor

6 apr. 2015,, 22:00   Externe
5651 0

Foto: mignews.com

Acordul interimar între țările din Grupul 5+1 (SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, China și Rusia) și Iranul privind programul nuclear al Teheranului nu va conduce la o nouă cursă a înarmării, a declarat ministrul de externe rus Serghei Lavrov, relatează luni Reuters. Acordul la care s-a ajuns joia trecută între Iran și Grupul 5+1 va limita cercetările Teheranului în domeniul nuclear pentru următorii zece ani și va ridica treptat sancțiunile occidentale, notează sursa citată.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că un acord final pe baza termenilor la care s-a ajuns în orașul elvețian Lausanne ar amenința supraviețuirea țării sale și ar crește riscul de proliferare nucleară în Orientul Mijlociu. Serghei Lavrov, a cărui țară a participat la discuțiile de la Lausanne, a declarat însă că 'nu există motive pentru o cursă a înarmărilor'.

'Iranul va fi cea mai verificată și controlată țară dacă principiile convenite la Lausanne vor fi transpuse în acorduri practice', a declarat într-un interviu pentru agenția de știri Rossiya Segodnya. În extrase din interviu publicate de agenția de știri RIA Novosti, Serghei Lavrov a acuzat Statele Unite și Europa pentru întârzieri în obținerea unui acord-cadru săptămâna trecută. În opinia sa, ridicarea sancțiunilor împotriva Teheranului ar ajuta Rusia, pentru că ar permite Iranului să plătească în întregime pentru acordurile încheiate cu agenția rusă pentru energie atomică Rosatom.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?