Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Sovietul Suprem al Transnistriei va audia Guvernul referitor la situaţia din regiune

6 apr. 2015,, 17:15   Societate
4882 1
Foto: noi.md
Sovietul Suprem (SS) al autoproclamatei RMN intenţionează, în cadrul uneia dintre cele mai apropiate şedinţe plenare, nu doar să audieze Guvernul cu privire la rezultatele activităţii din 2014, dar şi să obţină răspunsuri la întrebările deputaţilor pe marginea situaţiei din regiune.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul legislativului din regiune, lista expediată de prezidiu cabinetului de miniştri este formată din 33 de întrebări.

"Cea mai importantă întrebare care îi interesează pe parlamentari este actuala situaţie social-economică, cauzele crizei, precum şi măsurile de depăşire. În plus, întrebările vizează problemele existente în ajunul alegerilor parlamentare şi locale", a explicat preşedintele Comitetului pentru politică economică, buget şi finanţe, Oleg Vasilatii.

Pe lîngă subiecte sociale, de a căror rezolvare depinde calitatea vieţii din localităţi, lista conţine şi subiecte generale care vizează multe domenii ce caracterizează în general situaţia social-economică. De exemplu, ce frînează realizarea "Planului-2500" elaborat de Guvern, una dintre sarcinile căruia este către sfîrşitul anului 2015 să fie majorat PIB-ul pe cap de locuitor pînă la $2500? Deputaţii mai vor să ştie ce măsuri s-au luat pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, asigurarea necesităţilor economiei de resurse de credit ieftine, s-a desfăşurat în 2014 activitate de creare a sistemului conturilor naţionale. Nu au trecut cu vederea şi eficienţa cheltuirii resurselor bugetare, direcţiile principale ale politicii tarifare, investiţionale şi fiscale.

"Conform planului pe termen scurt al Guvernului, nivelul limită al poverii fiscale asupra economiei nu trebuie să depăşească 28-30%. Însă situaţia actuală şi indicii pentru 2014 denotă că aceşti parametri nu au fost respectaţi. Este important de analizat cum povara fiscală influenţează activitatea întreprinderilor, pentru a reduce presiunea fiscală. Aceasta va permite economiei noastre să reziste în perioada de criză", consideră deputatul Alexandr Corşunov.

Legislatorii consideră că analiza profundă a informaţiei enunţate în cadrul prezentării raportului Guvernului le va permite să ia decizii chibzuite, corespunzătoare situaţiei economice, iar „activitatea comună în această direcţie va necesita corectarea operativă a legislaţiei în vigoare”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?