Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Socialiștii au depus o sesizare la Curtea Constituțională

27 mar. 2015,, 16:57   Politică
5835 5

Socialiștii au depus o sesizare la Curtea Constituțională
Foto: moldova24.info

Hotărîrea Parlamentului din 24 martie, privind desfășurarea unei ședințe închise pentru examinarea situației din sistemul bancar, a fost contestată la Curtea Constituțională. Sesizarea a fost depusă astăzi de liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, informează NOI.md.

Deputatul le-a solicitat membrilor Curții să se expună asupra legalității hotărîrii adoptate de majoritatea parlamentară. În opinia lui, PLDM, PD și PCRM au încălcat prevederile Constituției atunci cînd au decis să secretizeze o informație cu caracter public.

„Conform Constituției, orice informație de interes public nu poate fi ascunsă sau secretizată. În opinia noastră, ce se întîmplă în sectorul bancar – speculațiile de pe piața valutară, furtul a cîteva miliarde de lei – este o informație cu caracter public, este o informație care se referă la fiecare cetățean al Republicii Moldova. Constituția garantează dreptul cetățenilor la această informație”, a explicat Dodon.

Menționăm că marți, în Parlament a fost audiat raportul Comisiei de anchetă privind elucidarea situației de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. La finalul ședinței, deputații coaliției majoritare au declarat că raportul va fi făcut ulterior public.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?