Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Exercițiul militar moldo-american se încheie

27 mar. 2015,, 08:50   Societate
3522 0
Завершаются молдо-американские военные учения
Foto: army.md
Exercițiul militar mixt al Armatei Naționale a Republicii Moldova și Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord „Travel Contact Team 2015”, inițiat la 23 martie, se încheie vineri, 27 martie, comunică Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Informația privind exercițiul la care au participat 120 de militari, inclusiv cei străini, a fost publicată de Ministerul Apărării al Moldovei doar după ce în mass-media și rețelele de socializare a apărut informația despre o activitate militară neclară pe o șosea, relatează NOI.md.

Exercițiul militar moldo-american „Travel Contact Team 2015” s-a desfășurat în Moldova de la 23 pînă la 27 martie 2015. La el au participat 120 de militari din subdiviziunile Armatei Naționale a Republicii Moldova și Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, cu care militarii din Moldova cooperează și prietenesc de ceva timp.

Scopul exercițiului este creşterea nivelului de interoperabilitate dintre forţele speciale şi subunităţile de infanterie. Faza principală a exercițiului, care a avut loc joi, 26 martie, la Baza Militară de Instruire a Armatei Naționale „Bulboaca”, a fost urmărită de ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, și șeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan.

După cum menționează NOI.md, în pofida declarațiilor repetate privind caracterul deschis al instituțiilor de stat, informația privind desfășurarea în Moldova a exercițiului militar internațional, inițiat la 23 martie, a fost publicată de Serviciul de presă al Ministerului Apărării al Republicii Moldova doar după ce la mijlocul zilei de joi, 26 martie, în mass-media și pe rețelele se socializare a apărut informațiacu poze și înregistrarea video despre blocarea unei șosele cu tehnica militară (șoseaua M-14 Chișinău-Tiraspol).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?