X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Șeicii arabi vor livra UMM-ului materie primă în valoare de 140 de milioane de dolari

26 mar. 2015,, 14:00   Economie
5205 0
Арабские шейхи поставят ММЗ сырья на $140 млн.
Foto: aommz.com
Compania Brik-Oil-FZE din Emiratele Arabe Unite va efectua investiții în cea mai mare întreprindere din Transnistria – Uzina Metalurgică Moldovenească de la Rîbnița, sub formă de materie primă în valoare de pînă la 140 milioane de dolari.

Acest fapt este prevăzut de acordul respectiv, semnat de către părți în Emiratele Arabe Unite în prezența liderului autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, și a viceministrului pentru cooperare internațională, șefa diplomației transnistrene, Nina Ștanski, relatează NOI.md, cu referire la un comunicat difuzat de Serviciul de presă al liderului transnistrean.

Din partea conducerii Uzinei Metalurgice Moldovenești documentul a fost semnat de directorul general al UMM, Talgat Baitaziev, și adjunctul său, Seimur Ahundzad.

Acordul de investiții în UMM sub formă de materie primă în valoare de pînă la 140 milioane de dolari a fost semnat cu compania Brik-Oil-FZE din EAU, cu participarea reprezentanților Emirates Islamic Bank UAE. Se presupune că din contul acestui volum de mijloace Uzina Metalurgică Moldovenească va putea majora volumul de producere în comparație cu anul 2014 de cel puțin două ori.

De menționat că la finele lunii ianuarie 2015 pachetul de acțiuni al UMM a ajuns în proprietatea autorităților Transnistriei. Acțiunile celei mai mari întreprinderi din industria transnistreană au fost transmise de compania care gestionează UMM – holdingul „Metalloinvest”, aflat în proprietatea businessmanului rus Alișer Usmanov. Informația privind cantitatea acțiunilor transmise, prețul lor, condițiile de transmisie nu a fost precizată. Ulterior s-a declarat că Uzina Metalurgică Moldovenească și-a reluat activitatea, obținînd un credit sub formă de livrări de metale feroase în valoare de peste 140 de milioane de dolari.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?