X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Parlamentul intenţionează să ratifice două acorduri de grant de $5,6 milioane

25 mar. 2015,, 17:00   Economie
3029 1
Парламент ратифицирует два грантовых соглашения на $5,6 миллионов
Foto: news-life.ru
Parlamentul intenţionează să ratifice acordul de acordare a unui grant de la Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) în cadrul Programului rural de rezilienţă economico-climatică incluzivă (IRECR) de $5,27 milioane, şi $300 de mii de la Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului de modernizare a administrării fiscale (TAMP).

Potrivit agenţiei "Infotag", proiectul IRECR are drept scop sprijinirea antreprenorilor din mediul rural pentru perfecţionarea businessului şi protejarea de schimbările climatice. Programul IFAD este orientat spre lupta cu sărăcia în mediul rural şi atragerea investitorilor străini. Proiectul este preconizat pentru trei ani.

Resursele sînt destinate tinerilor antreprenori. Agricultorii care doresc să participe la proiect, pot beneficia de un credit preferenţial, precum şi de un grant în limitele a 120 de mii de lei pentru un singur proiect investiţional. Participanţii la proiect, de asemenea, vor fi consultaţi şi instruiţi.

Conform documentului, statul intenţionează să finanţeze 400 de proiecte investiţionale, în cadrul cărora se planifică crearea a 600 de locuri de muncă.

Al doilea proiect de lege ce vizează modernizarea administrării fiscale prevede îmbunătăţirea mecanismelor fiscale şi sporirea disciplinei în rîndul contribuabililor. Conform documentului, se presupune revizuirea Codului fiscal, fortificarea potenţialului intern de modelare financiară, precum şi evaluarea eficienţei activităţii fiscalităţilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?