Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

„Gazprom” amenință cu închiderea robinetului (VIDEO)

25 mar. 2015,, 09:30   Economie
5994 2
«Газпром» грозит перекрыть вентиль (ВИДЕО)
Foto: noi.md
În cadrul dezbaterilor publice pe marginea reexaminării tarifelor la gaze, susținute la ANRE marți, 24 martie, vicepreședintele Consiliului de administrație al „MoldovaGaz” Iacob Cazacu a dat citirii un fragment din scrisoarea primită de la „Gazprom”, în care se menționează despre eventuala reducere și chiar suspendare a livrărilor de combustibil pentru necesitățile consumatorilor naționali, relatează NOI.md.

Referindu-se la argumentarea inițiativei lansate de „MoldovaGaz” privind reexaminarea tarifelor la livrarea gazelor naturale, Iacob Cazacu a citit un fragment din scrisoarea adresată de „Gazprom” Companiei „Moldovagaz”. În aceasta se spune că „în legătură cu acumularea datoriei debitoare la gazele livrate, „Gazprom” este dispus să micșoreze, iar în caz de neachitare – să sisteze livrările de gaze” pentru necesitățile Moldovei. Potrivit informațiilor specialiștilor de la „Moldovagaz”, în anul 2014 pierderile Companiei au depășit valoarea de 2 miliarde de lei, iar industria în ansamblu se apropie de faliment.

ANRE a organizat, de asemenea, dezbateri publice pe marginea necesității majorării tarifelor la resursele energetice. La 19 martie, în același format, cu participarea specialiștilor din ramură, a experților și reprezentanților comunității a fost discutată majorarea tarifelor la energia electrică. În total ANRE prevede să desfășoare trei-patru întîlniri similare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?