Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Pericol! Erau transportate din Ungaria şi au fost depistate la vama Leușeni - Albița

24 mar. 2015,, 17:30   Societate
3582 0

Таможенники задержали контрабанду гербицидов из Венгрии
Foto: kz.all.biz

Contrabandă cu substanţe chimice periculoase. Angaţaţii postului vamal Leușeni - Albița au reținut un lot de peste 300 litri erbicide marca "Tivmetrix OD", care era transportat din Ungaria în Republica Moldova şi nu au fos declarat vameşilor.

Potrivit vameşilor, la linia de control "intrare autocamioane" s-a prezentat pentru verificări un autocamion "Volkswagen LT 35", înmatriculat în străinătate. Şoferul este cetăţean al României în vârstă de 46 ani, angajat în calitate de transportator la un agent economic străin.

Potrivit documentelor de însoţire a mărfii prezentate la vamă, persoana menţionată transporta în adresa unui agent economic autohton erbicide de marca "Tivmetrix OD", în cantitatea totală de 204 ambalaje de plastic a câte un litru, amplasate pe un palet din lemn.

Astfel, în urma controlului amănunţit, pe lîngă cantitatea de erbicide declarată şi indicată în documentele de însoţire, în compartimentul marfar al autocamionului, au fost depistate alte 300 recipiente din plastic a câte un litru fiecare, ce conţineau substanţe chimice de aceeaşi marcă. Valoarea mărfii este estimată la circa 280.000 de lei.

Cazul a fost preluat de către Secţia contracararea fraudelor vamale a Biroului Vamal Leuşeni în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii tuturor circumstanţelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?