X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Termenul de aflare în arest a lui Amerberg și Grigorciuc a fost extins pînă la 15 aprilie

23 mar. 2015,, 17:30   Societate
3539 0

Амербергу и Григорчуку продлили арест до 15 апреля
Foto: newsmaker.md

Judecătoria Centru le-a prelungit, luni, 23 martie, termenul de aflare în arest lui Pavel Grigorciuc și Mihail Amerberg cu 20 de zile, informează NOI.md. Cei doi sînt acuzați de pregătirea unor tulburări în masă în perioada alegerilor parlamentare din anul 2014. Apărarea consideră această decizie neîntemeiată și o va contesta la Curtea de Apel.

Judecătoria Centru a respins cererea lui Grigorciuc și Amerberg privind înlocuirea măsurii de reprimare cu una mai blîndă. În schimb, magistrații au acceptat parțial cererea anchetei de prelungire a termenului aflării în arest a celor doi. Astfel, în locul celor 30 de zile solicitate de anchetă, instanța a prelungit termenul de arest cu 20 de zile – pînă la 15 aprilie.

„Această decizie este nemotivată și mîine va fi contestată la Curtea de Apel”, a comunicat avocatul Roman Aronov, care reprezintă interesele celor doi acuzați. Potrivit lui Aronov, varianta finală a acuzației, care le-a fost înaintată vineri, 20 martie, lui Grigorciuc și Amerberg, a fost reformatată semnificativ. Astfel, din text a fost exclus episodul cu armele depistate la domiciliul unei alte figurante a acestui dosar – Olesea Vedi. „Astfel, nu este clar pe ce se bazează ancheta atunci cînd vorbește despre pericolul social pe care îl prezintă Amerberg și Grigorciuc”, a subliniat avocatul.

Pavel Grigorciuc și Mihail Amerberg se află în arest deja de circa patru luni. Mai mulți activiști civici notorii consideră că acest caz este motivat politic. Procuratura Generală respinge categoric această interpretare, declarînd că există „suspiciuni întemeiate”. Cu toate acestea, procurorii deocamdată nu au reușit să încheie colectarea dovezilor pe acest caz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?