Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

De coruperea fotbaliștilor sînt suspectați foști jucători ai echipei „Sheriff”

23 mar. 2015,, 16:30   Societate
2664 0
В подкупе футболистов подозревают бывших игроков ФК «Шериф»
Foto: zspu.org
Doi foști jucători ai echipei „Sheriff”, cu cetățenie georgiană, sînt suspectați de mituirea jucătorilor, antrenorilor și administratorilor unor echipe de fotbal. Aceștia acționau în interesele unei rețele ilegale de bookmakeri sportivi. Informația a fost comunicată de șeful Direcției urmărire penală a Centrului Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, în cadrul conferinței de presă de astăzi, informează NOI.md.

În cadrul anchetei privind mituirea fotbaliștilor, antrenorilor și administratorilor echipelor moldovenești cu scopul organizării meciurilor aranjate sînt suspectați doi cetățeni ai Georgiei. Organele de drept deocamdată nu cunosc locul aflării acestora.

În perioada 2008-2009, cei doi suspecți au evoluat pentru echipa „Sheriff” (Tiraspol). Foștii fotbaliști sînt suspectați că au acționat în calitate de intermediari între bookmakeri ilegali și reprezentanții echipelor de fotbal moldovenești, care erau dispuși să participe la meciuri aranjate contra unor sume de bani. Potrivit anchetei, foștii fotbaliști îndeplineau rolul de furnizori de informații pentru comunitatea criminală internațională implicată în aranjarea meciurilor sportive. Cunoscînd situația din cluburile și fotbalul moldovenesc în general, ei stabileau cine dintre fotbaliști sau persoane cu funcții de răspundere ar putea fi mituit.

Potrivit versiunii de bază a anchetei, sindicatul criminal care acționa în Moldova este condus de un cetățean al statului Singapore. Locul aflării acestuia deocamdată nu a fost stabilit. Anterior figuranții în dosarul privind corupția în fotbalul moldovenesc au nimerit în vizorul organelor de drept din Finlanda, Ungaria și Germania, la fel fiind suspectați de aranjarea meciurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?