Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Colaboratorul Agenţiei Internaţionale de Ştiri „Russia Today”, Armen Gasparean, a fost declarat persona non grata în Moldova

23 mar. 2015,, 13:05   Politică
4776 13

Еще один сотрудник "России сегодня" стал в Молдавии персоной нон грата
Foto: format-a3.ru

Colaboratorul Agenţiei Internaţionale de Ştiri „Russia Today” (RT), jurnalistul şi scriitorul Armen Gasparean a fost declarat persona non grata în Moldova, a anunţat luni RIA Novosti cu referire la serviciul de presă al MAI, transmite News-Moldova.

Gasparean a venit la Chişinău luni la 8:15 într-o vizită de lucru.

„Lui Gasparean îi este interzis accesul în Moldova până în anul 2020. Dânsul a fost declarat persoană indezirabilă. Jurnalistul s-a întors la Moscova cu acelaşi avion, cu care a sosit la Chişinău”, a declarat un colaborator al serviciului de presă al MAI.

În cadrul unei discuţii cu corespondentul RIA Novosti, colegii lui Gasparean au presupus că motivul pentru care acesta a fost declarat persona non grata ar fi participarea recentă a jurnalistului la o emisiune dedicată situaţiei din Ucraina, difuzată de RT. Anterior autorităţile moldoveneşti i-au declarat persona non grata pe directorul general al RT, Dmitrii Kiseliov şi pe autorul filmului „Crimeea. Calea spre Partie”, Andrei Kondraşov. Acestora de asemenea le-a fost interzis accesul în Moldova pentru o perioadă de cinci ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?