X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Amenzi pentru autorii vandalizărilor de pe traseul Sărăteni-Soroca

19 mar. 2015,, 17:39   Societate
3314 2

Amenzi pentru autorii vandalizărilor de pe traseul Sărăteni-Soroca
Foto : agora.md

Peste 200 de locuitorii ai satelor din apropierea traseului Sărăteni-Soroca urmează să fie amendați pentru că au instalat gunoiști neautorizate pe marginea drumului. Cu o amendă în valoare de 2000 de lei s-a ales și primarul satului Negureni, raionul Telenești, pentru că nu a supravegheat păstrarea ordinii în regiune.

Informațiile au fost prezentate în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, după ce deputatul PLDM Iurie Țap a cerut explicații de la instituțiile de resort pe marginea situației create în urma dării în exploatare a traseului reabilitat recent, notează NOI.md.

Pînă în prezent au fost distruse 30 de indicatoare rutiere și furate 17 lămpi de iluminare stradală, a anunțat viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Anatol Usatîi. Potrivit lui, poliția a deschis mai multe dosare penale pentru vandalizarea bunurilor publice.

„În interiorul localităților s-au format gunoiști neautorizate. Reprezentanții Fondului Provocările Mileniului au avut un șir de discuții publice pentru a solicita autorităților publice locale să se implice în lucrul cu localnicii. Mizăm și pe responsabilitatea locuitorilor din regiune”, a spus Usatîi.

Menționăm că drumul Sărăteni-Soroca, cu o lungime de 93 de kilometri, a fost dat în explotare la mijlocul lunii octombrie curent. Lucrările de reconstrucţie au fost finanţate de Guvernul Statelor Unite ale Americii şi au costat peste 260 de milioane de dolari. Proiectul de reabilitare a inclus reparația și construcția a 14 poduri, construirea trotuarelor, a canalelor de colectare a apelor pluviale și a stațiilor de autobuz, dar și iluminarea traseului prin localități, instalarea parapetelor din metal, a indicatoarelor rutiere și a obiectelor reflectorizante pe porțiunile periculoase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?