Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Afaceri între malul drept și cel stîng (VIDEO)

19 mar. 2015,, 12:00   Business
5140 2

Бизнес межу правым и левым берегом
Foto: moldexpo.md

Unicul producător de materiale compozite pentru construcții din Republica Moldova este nevoit să manevreze între legislația Moldovei și cea a nerecunoscutei RMN.

În cadrul expoziției anuale „Moldconstruct – 2015”, care s-a deschis miercuri la Chișinău, compania „Trans World Technology” (TWT) din Rîbnița a prezentat un produs unic pe piața construcțiilor din Moldova – materiale compozite pentru construcții. „Fiind una dintre puținele companii al cărei ciclu de producție se desfășoară în totalitate pe teritoriul Moldovei, TWT se confruntă nu doar cu probleme de ordin economic, dar mai depinde și de situația politică dintre Moldova și nerecunoscuta RMN”, a menționat pentru NOI.md directorul general al companiei, Andrei Costîc.

Compania „Trans World Technology” din Rîbnița produce armatură compozită, care este de cîteva ori mai trainică decît cea metalică și este ecologic pură. În plus, armatura compozită nu arde. Din aceste considerente, armatura compozită este unul dintre cele mai eficiente materiale pentru construcții.

Armatura din materiale compozite a început să fie produsă încă în perioada sovietică, însă atunci această producție era foarte scumpă. Datorită tehnologiilor moderne și materiei prime, acest material a devenit accesibil pentru construcția oricăror obiecte.

„Noi sîntem prima companie din Moldova care a început să producă armatură compozită, iar în curînd vom lansa și diferite profiluri de construcții din aceleași materiale”, a relatat pentru NOI.md Andrei Costîc.

„Producția noastră a trecut certificarea și toate expertizele necesare. În plus, noi avem un laborator propriu pentru controlul calității. Compania noastră în premieră participă la expoziția «Moldconstruct» și sîntem foarte mulțumiți că avem posibilitatea să ne promovăm producția pe piața Moldovei”, a menționat directorul general al companiei „TWT”.

Andrei Costîc a mai spus că, în pofida crizei care a afectat toți producătorii, colectivul „TWT” și-a păstrat dorința și posibilitatea de a activa.

„Volumul vînzărilor a scăzut. Acum se construiește mai puțin și noi, la fel ca mulți alții, sîntem nevoiți să supraviețuim în condiții dificile de criză. Însă noi dorim să muncim”, a declarat antreprenorul.

Andrei Costîc a menționat cu regret că asupra activității întreprinderii se răsfrîng și toate problemele nesoluționate dintre Chișinău și Tiraspol. Potrivit lui, compania trebuie să achite impozitele și taxele vamale atît în Moldova, cît și în Transnistria, fiind nevoită să se conformeze cerințelor ambelor părți.

Expozițiile anuale specializate „Moldconstruct” și „Moldenergy” s-au deschis miercuri, 18 martie, la „Moldexpo” și vor fi deschise pînă sîmbătă, 21 martie.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?