Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Se așteaptă noi modificări la examenele de bacalaureat (VIDEO)

18 mar. 2015,, 12:00   Societate
7453 1
Se așteaptă noi modificări la examenele de bacalaureat
Foto: click.md
Elevii din întreaga țară ar putea susține oral examenul de bacalaureat la limba română și limba străină, informează NOI.md.
Viceministrul Educației Igor Grosu a declarat că în curînd ar fi posibil acest lucru, dar încă nu se știe cu siguranță cînd vor fi implementate noile reguli.

„Elementul de nou ține de două lucruri, în special este vorba de limbile străine. Cei care vor deține un certificat prin care se dovedește un anumit nivel de cunoaștere a limbii străine va putea obține nota 10 din oficiu. Iar al doilea element îl constituie condițiile mai clare și mai explicite pentru toată lumea în cazul candidaților cu cerințe educaționale speciale. Rămîne valabilă propunerea în special pentru limbile străine, limba română – proba orală, dar trebuie să ne pregătim, inclusiv din punct de vedere metodologic, tehnic pentru a nu lăsa spații pentru interpretări”, a afirmat Igor Grosu.

Ministrul Maia Sandu a specificat că nu orice certificat poate fi recunoscut drept dovadă a cunoașterii limbii străine. „În regulament se spune care sînt examenele, și nu cursurile. Este lista examenelor internaționale de testare a cunoștințelor de limbă străină: engleză, germană, franceză etc., acceptate de Ministerul Educației. Există o listă de instituții care certifică cunoștințele de limbă străină recunoscute la nivel mondial. Această listă o preluăm și noi”, a spus Maia Sandu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?