Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Leancă va cere Bruxellesului să trimită o misiune de judecători în Moldova

17 mar. 2015,, 11:25   Politică
2896 3

Leancă va cere Bruxellesului să trimită o misiune de judecători în Moldova
Foto: inforu.md

Fostul premier Iurie Leancă efectuează în aceste zile o vizită la Berlin și Bruxelles, unde urmează să discute cu oficialii europeni despre situația actuală din Republica Moldova. Politicianul a declarat că le va cere reprezentanților UE să monitorizeze ancheta privind situația de la BEM și să asigure prezența unei misiuni de judecători europeni în Moldova, notează NOI.md.

Potrivit lui Leancă, comunitatea europeană trebuie să exercite presiuni asupra autorităților moldovenești pentru ca adevărul despre situația de la BEM să iasă la iveală.

„Mesajul principal pe care îl voi transmite oficialilor europeni este ca Republica Moldova nu aparține unui grup de politicieni care au decis să ignore votul proeuropean din 30 noiembrie, ci cetățenilor țării, iar sprijinul pe care UE îl acordă este destinat lor și trebuie să continue. Un alt subiect pe care îl voi aborda este cel legat de prezența unor judecători europeni în Republica Moldova, care să-i asiste pentru o perioadă pe judecătorii de la noi. Este un proiect pe care l-am inițiat și pentru care voi insista. Cred că este o modalitate foarte eficientă prin care s-ar putea începe o reformă reală în sistemul judecătoresc”, a precizat Iurie Leancă.

Deputatul a recunoscut că vizita sa are și o dimensiune politică. „Voi discuta despre obiectivele noului proiect politic pe care îl construim, voi avea întîlniri cu experți și jurnaliști europeni, pentru a face un schimb de opinii cu ei, inclusiv legat de modul în care sînt finanțate partidele din Europa”, a spus Leancă.

Vizita lui Iurie Leancă la Bruxelles a început pe 16 martie și va dura trei zile, pînă pe 19 martie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?