Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Țăranu: Soarta proiectului politic al lui Iurie Leancă este incertă

9 mar. 2015,, 13:47   Politică
6352 4

Foto: noi.md

Adepții noului proiect politic inițiat de fostul premier Iurie Leancă vor fi „racolați”, în special, din rîndurile diplomaților, susține analistul politic Anatol Țăranu, director al Centrului de Analiză și Consultanță Politică „Politicon”. Analistul a precizat pentru NOI.md că deocamdată nu este clar cum se va schimba raportul de forțe pe scena politică, odată cu crearea noului partid.

„Leancă a fost premier – este o tendință firească ca acei colegi care îi datorează avansarea în carieră și cu care acesta a construit nu doar relații profesionale, dar și interpersonale, să-l urmeze. Rămîne de văzut cine va mai face parte din această galerie de oameni, care ar putea să-i dea vigoare proiectului. Deocamdată e vorba de funcționari fără o biografie politică clară”, a spus Țăranu.

Analistul a invocat exemplul foștilor prim-miniștri Vasile Tarlev și Ion Sturza, care au încercat să lanseze proiecte politice noi, dar fără mare succes, spune Țăranu.

„Leancă a acumulat un capital politic care trebuie folosit. Să vedem dacă va reuși. Totuși, construcția unui proiect necesită mai mult decît notorietatea primei persoane. Cred că anume din rîndul diplomaților vor fi „racolați” adepții noului proiect. Dar dacă nucleul proiectului va veni cu precădere din această zonă, mă tem că nu va avea un viitor politic de succes”, a spus Anatol Țăranu.

Precizăm că pînă în prezent trei persoane cu funcţii de demnitate publică au demisionat și au declarat că se alătură proiectului inițiat de Iurie Leancă. Este vorba de deputatul liberal-democrat Eugen Carpov, care a părăsit fracțiunea, șeful Biroului pentru Relații cu Diaspora, Victor Lutenco, și viceministrul de externe Valeriu Chiveri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?