Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Vînătoarea de vulpi continuă

7 mar. 2015,, 12:45   Societate
4261 0
Foto: newsmoldova.ru
„Vînătoarea de vulpi durează aproape tot timpul anului, cu excepția perioadei mai-iulie, cînd iarba este încă înaltă. Desigur, munca noastră aduce rezultate pozitive. Însă numărul acestor animale periculoase depășește normele”, a declarat președintele Societății Vînătorilor și Pescarilor din Moldova, Oleg Ciocoi, contactat de NOI.md.

Interlocutorul a spus că "numai în perioada august 2014 – ianuarie 2015 vînătorii au împușcat 6200 de vulpi, iar pînă la momentul actual numărul lor constituie peste 5000”.

„O popularitate tot mai mare capătă vînătoarea de vulpi cu câini Norn. Societatea noastră a făcut mult pentru a populariza și a dezvolta acest gen de vînătoare. Anual, timp de mai mulți ani organizăm concursuri în acest sens”, a continuat președintele SocietățiiVînătorilor.

Expertul a spus că numai eforturile vînătorilor de reducere efectivă a numărului de vulpi nu sînt suficiente, fiind necesare activități biotehnice de amploare.

„Nu trebuie să uităm că vulpile sînt purtătoare de boli periculoase, inclusiv rabie. La o mie de hectare este normală prezența a 2 capete de aceste animale, dar la noiacest indice este depășit de cîteva ori. În prezent, conform unor estimări aproximative, numărul lor depășește 25 de mii. Avînd în vedere faptul că în ultimii ani numărul lor a ajuns la 40.000, putem aprecia pozitiv munca societății noastre. Rămîne doar să adaug fraza tradițională: noi nu ne vom opri la cele obținute. Doar este în interesul nostru – mai puține vulpi, mai multe păsări sălbatice, a căror reproducere necesită multe eforturi, dar șicheltuieli financiare”, a rezumat conversația Ciocoi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?