Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Eurogroup a dat acordul final pentru prelungirea împrumutului Greciei

24 feb. 2015,, 23:30   Externe
4539 2

Foto: antena3.ro

Miniştrii Finanţelor din zona euro (Eurogroup) şi-au dat acordul final pentru prelungirea cu patru luni a programului de asistenţă financiară acordat Greciei, la finele unei teleconferinţe în care au analizat propunerile de reforme trimise de guvernul de la Atena, informează MEDIAFAX.

Membrii Eurogroupau discutat marţi programul de reforme trimis de guvernul elen, în vederea prelungirii sprijinului financiar acordat Greciei de UE, Banca Centrală Europeană şi FMI.

"Miniştrii Eurogroup au discutat o listă iniţială de reforme prezentată de autorităţile elene, măsuri care vor fi detaliate şi agreate cu creditorii externi până cel târziu la finele lunii aprilie. Instituţiile ne-au transmis un prim punct de vedere, potrivit căruia lista măsurilor este suficient de comprehensivă pentru a constitui un punct de plecare valid în vederea încheierii cu succes a evaluării", potrivit unui comunicat transmis de Eurogroup.

În urma acordului Eurogroup, cererea Greciei pentru prelungirea programul financiar extern va fi trimisă parlamentelor din zona euro pentru aprobare individuală. Potrivit Comisiei Europene, planul de reforme trimis luni seara de Grecia la Bruxelles este în linie cu principiile stabilite de miniştrii de finanţe din zona euro şi reprezintă un "punct de plecare valid" pentru ca guvernul de la Atena să obţină prelungirea împrumutului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?