X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Caritas: 31 la sută dintre cetățenii țărilor cu economii slabe din UE sînt amenințați de sărăcie

19 feb. 2015,, 14:50   Externe
2623 3
Caritas: бедность грозит 31% граждан экономически слабых странах ЕС
Foto: newsmoldova.md
Practic fiecare al treilea cetățean al țărilor cu cele mai slabe economii din UE este amenințat de sărăcie și așa-numita „excluziune socială” din procese social-politice, culturale și de muncă, se menționează în raportul Organizației Catolice Internaționale „Caritas”, publicat joi la Roma.

Din țările europene care se confruntă în prezent cu cele mai mari dificultăți economice, experții au numit Grecia, Irlanda, Spania, Italia, Cipru, Portugalia și România. Dacă în ansamblu pe Uniunea Europeană de sărăcie este amenințată aproape o pătrime din populație (24,5 la sută), atunci în cele șapte țări acest indice constituie 31 la sută.

În pofida creșterii economice înregistrate în ultimul timp în Europa, consecințele negative ale crizei economice se resimt foarte mult, se specifică în raport. Experții, în particular, atenționează că în țările UE sînt 25 de milioane de șomeri sau cu 8,4 milioane mai mult decît înainte de criza din 2008.

„Cei mai vulnerabili în momentul crizei au fost oamenii cu studii inferioare și tineretul. Se amplifică tendința de șomaj durabil”, se specifică în document.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?