X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Gaburici: Avem o posibilitate reală de a readuce Moldova în albia normalității (VIDEO)

18 feb. 2015,, 15:16   Politică
4908 8
Foto : newsmoldova.md
Consolidarea statului de drept va fi o prioritate absolută pentru noul cabinet de miniștri condus de Chiril Gaburici, a anunțat acesta în timpul discursului susținut la tribuna centrală a Parlamentului, informează NOI.md.

„Pentru mine funcția de premier nu este doar o onoare, dar și o mare responsabilitate. Înțeleg că de prestanța mea și a echipei mele va depinde viitorul țării. Astăzi avem nevoie mai mult ca oricînd de unitate națională. Astăzi poate fi făcut un prim-pas spre realizarea obiectivului de unitate națională, dacă nu cu votul comun, atunci cu votul majorității. Avem o posibilitate reală de a readuce țara în albia normalității. Vă îndemn să votați nu ca politicieni, dar ca cetățeni ai Republicii Moldova”, a spus Gaburici în fața deputaților.

Candidatul la funcția de prim-ministru și-a luat angajamentul să continue procesul de democratizare a țării, de implementare a reformelor. Acesta a enumerat care vor fi principalele direcții de activitate.

„Consolidarea statului de drept va fi o prioritate absolută pentru cabinetul pe care îl voi conduce. Eliminarea contrîngerilor ce împiedică bună dezvoltare a mediului de afaceri este un alt obiectiv. Atît timp cît nu vom avea o economie dezvoltată, nu vom putea vorbi despre un stat prosper. Businessul continuă să fie sufocat de birocrație. Funcționarii de stat exercită presiuni asupra mediului de afaceri”, a subliniat Gaburici.

„Pe plan extern, noul guvern își propune să continue procesul de integrare europeană, dar și să mențină bunele relații cu partenerii – Ucraina, România, Federația Rusă, SUA, China, Japonia”, a specificat Gaburici.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?