X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Experți: Gaburici nu înțelege unde a nimerit sau...

17 feb. 2015,, 16:30   Politică
16674 8

Foto: noi.md

„După întrevederea reprezentanților patronatelor cu candidatul la funcția de prim-ministru, Chiril Gaburici, mi s-a creat impresia că acesta nu înțelege pînă la urmă unde a nimerit și ce să facă cu această «fericire care s-a abătut asupra lui». Personal, mă așteptam de la el, în calitate de persoană care vine din mediul de afaceri, barem o aluzie privind măsurile pe care le va întreprinde imediat, am dorit să aud dacă știe ce trebuie de făcut pe termen scurt pentru salvarea economiei țării în general și a producătorilor locali în particular”, a declarat pentru NOI.md preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari.

„Ce fel de întrevedere este aceasta? Ce a putut el să înțeleagă în cele 45 de minute cît au durat discuțiile? Am așteptat de la candidat măcar cîteva direcții concrete și măsuri urgente la prima etapă. Aș dori să primesc, fie și în formă de radiogramă, răspuns la testul propus de mine privind problemele primordiale: stabilirea unor relații constructive în procesul trilateral de negocieri „Guvern-Sindicate-Patronate”; restabilirea ordinii pe piața produselor petroliere; îndeplinirea propunerilor noastre privind politica fiscală; remedierea situației pe piața valutară. Aceasta din urmă este deosebit de importantă, avînd în vedere că ne aflăm în ajunul lucrărilor agricole de primăvară și 90% din resurse noi le importăm. În calitate de răspuns am auzit cîteva fraze amabile că totul va fi bine. Nimic concret”, a subliniat Slusari.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat decretul privind desemnarea lui Chiril Gaburici în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Zilele acestea Gaburici are consultări cu sindicatele, patronatele, reprezentanții partidelor politice și asociațiilor obștești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?