Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Comuniștii cer organizarea unor consultări largi

13 feb. 2015,, 13:35   Politică
4809 1

Comuniștii cer organizarea unor consultări largi
Foto: protv.md

Deputații PCRM i-au propus șefului statului, Nicolae Timofti, să convoace toate fracțiunile parlamentare, în vederea identificării unei noi candidaturi la funcția de premier. Declarația a fost făcută de șefa fracțiunii PCRM, Violeta Ivanov, după consultările desfășurate astăzi la Reședința de Stat, informează NOI.md.

Violeta Ivanov a sugerat că PCRM și-ar dori ca noul premier să fie un om de afaceri, cu experiență în acest domeniu.

„Ținînd cont de situația în care se află țara, noi i-am propus președintelui Timofti să convoace toate fracțiunile parlamentare pentru a identifica o candidatură pozitivă, care va putea face față lucrurilor. Credem că e nevoie de aceste consultări largi pentru acordarea votului de încredere. Am accentuat necesitatea ca premierul să aibă o echipă pregătită, care să se supună prim-ministrului, și nu liderilor politici, doar așa putem scoate țara din criză. În situația în care ne aflăm – de blocaj economic – poate fi o persoană din sfera afacerilor”, a menționat Ivanov.

La rîndul său, purtătorul de cuvînt al președintelui Timofti, Vlad Țurcanu, a precizat că poziția fracțiunii PCRM a rămas neschimbată. Acesta a evitat să spună dacă astăzi au fost discutate anumite candidaturi.

„Nu putem specula acum cu privire la o candidatură anume. Mîine, începînd cu ora 10.30, vor continua consultările cu PSRM. După aceea – cu PD, PLDM și PL. Este posibil ca, începînd cu primele zile ale săptămînii viitoare, să fie clară noua candidatură pentru funcția de prim-ministru”, a menționat Țurcanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?