Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

CEC din Transnistria are o nouă componență

12 feb. 2015,, 11:38   Politică
2905 1
В Приднестровье новый ЦИК и новый председатель
Foto: novostipmr.com
Prima şedinţă a Comisiei Electorale Centrale a autoproclamatei RMN în noua componenţă a avut loc miercuri la Tiraspol.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la presa locală, în cadrul procedurii de vot secret, preşedinte al CEC-ului a fost aleasă Elena Gorodeţkaia, adjunctul ei a devenit Ruslan Ceban, iar secretar – Galina Şlenskova, care a deţinut și anterior acest post.

Noul preşedinte al CEC s-a arătat convins că membrii comisiei vor deveni "o echipă unită, care va asigura alegeri libere şi democratice în baza legii şi interacţiune constructivă cu toate organele puterii de stat".

Comisia electorală din Transnistria este formată din 21 de persoane – cîte şapte din administraţia preşedintelui, Sovietului Suprem (SS) şi consiliile raionale ale deputaţilor locali.

Gorodeţkaia a fost propusă din partea SS, anterior a activat în postul de consilier juridic al preşedintelui Parlamentului transnistrean.

Ea i-a succedat Nadejdei Zabloţkaia, care doar un an a activat în acest post. Iar pînă atunci CEC, timp de 20 de ani, a fost condus de Piotr Denisenko.

În 2015, în Transnistria vor avea loc alegeri locale şi parlamentare ordinare. Prin decizia SS din anul curent, în regiune este introdusă zi unică de vot – ultima zi de duminică din luna noiembrie. De aceea alegerile pentru organele locale şi Sovietul Suprem vor avea loc în paralel – pe 29 noiembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?