Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Presa: Ursula von der Leyen obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

25 iun. 15:46   Externe
2639 1

Liderii europeni au convenit la negocierile pentru împărţirea principalelor funcţii de conducere ale instituţiilor UE nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat în postul de preşedintă a Comisiei Europene, scrie presa străină.

Ca parte a înţelegerii, negociatorii au convenit de asemenea ca fostul premier portughez António Costa să fie numit preşedinte al Consiliului European, iar şefa guvernului eston, liberala Kaja Kallas, să preia postul de Înalt reprezentant pentru acţiune externă şi politica de securitate.

Înţelegerea vine înaintea summitului european care se va desfăşura joi şi vineri la Bruxelles pentru luarea deciziilor asupra ocupării funcţiilor de top în instituţiile UE după alegerile europarlamentare din 6-9 iunie, notează Noi.md cu referire la stiripesurse.ro.

Pentru a obţine o nouă numire ca preşedintă a Comisiei Europene, Von der Leyen are nevoie de o "majoritatea calificată consolidată" exprimată de liderii europeni, adică o majoritate a cel puţin 20 din cele 27 de state membre şi care să reprezinte cel puţin 65% din populaţia Uniunii Europene.

Deciziile liderilor europeni vor trebui apoi validate de Parlamentul European prin majoritate simplă.

6
0
0
2
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?