X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Iurie Leancă nu mizează pe voturile comuniştilor

9 feb. 2015,, 13:00   Politică
4875 1
Лянкэ не рассчитывает на голоса коммунистов
Foto: ipn.md
Prim-ministrul Iurie Leancă a dat de înţeles că nu mizează pe voturile deputaţilor Partidului Comuniştilor, care au declarat că nu vor sprijini candidatura sa la examinarea subiectului privind exprimarea votului de încredere Guvernului. Fiind invitat vineri seara la în studioul Moldova 1, premierul în exerciţiu a exprimat speranţa că totuşi va fi formată coaliţia dintre PLDM, PDM şi PL, relatează agenţia "Infotag".

"Regret că nu am reuşit să formăm o coaliţie din cele trei partide proeuropene. Cred că toţi într-o măsură egală sîntem vinovaţi de acest eşec. Dar sper că vom obţine voturile liberalilor şi, în decurs de 2-3 luni, vom constitui coaliţia majoritară proeuropeană. Fie şi mai tîrziu, după aprobarea Guvernului, dar este posibil. În acest caz sînt dispus să realizez unele schimbări în Guvern, pentru a acorda funcţii reprezentanţilor PL. Mai bine să plece cîţiva miniştri, decît peste 5-6 luni să fie demis întreg Guvernul", a subliniat Iurie Leancă.

Politicianul și-a explicat poziţia prin faptul că nu crede în capacitatea unui guvern minoritar "să transforme în viaţă reformele complicate, pe alocuri poate şi dureroase, dar absolut necesare".

Candidatul desemnat a apreciat probabilitatea faptului că guvernul va fi învestit din prima încercare ca "50/50".

"Sper că guvernul va fi aprobat, datorită raţionalităţii membrilor Parlamentului. Şi această raţionalitate trebuie să se bazeze pe circumstanţe geopolitice şi instabilitatea internă. Dacă Guvernul nu va reuşi să obţină vot de încredere din prima dată, acest fapt ne va mobiliza şi mai mult pentru a forma coaliţia tripartită", a spus candidatul la postul de premier.

Diplomatul a relatat că a dorit să se întrunească cu deputaţii Partidului Comuniştilor, însă cei din urmă au refuzat să fie programată o întrunire pînă cînd nu va fi prezentat programul şi echipa Guvernului. Leancă a spus că programul va fi prezentat comuniştilor luni, după care va avea loc întrevederea cu fracţiunea PCRM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?