X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Procuratura Transnistriei a obligat băncile să elibereze transferurile de bani în valuta în care au fost expediate

3 feb. 2015,, 16:30   Societate
5362 0
Foto: evz.ro
Cetăţenii transnistreni au dreptul să primească transferuri de bani în valuta în care au fost expediate. Anunțul a fost făcut de către procurorul autoproclamatei RMN, Alexandr Deli, ca răspuns la multiplele cereri ale locuitorilor regiunii.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la presa locală, el l-a informat pe liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, despre rezultatele verificărilor "privind refuzul băncilor de a acorda transferuri băneşti în valuta străină în care au fost expediate de peste hotare".

"Băncile propun ca transferurile să fie acordate în ruble RMN. Noi considerăm că în acest caz este o încălcare a legislaţiei. Cetăţeanul are dreptul de a primi banii în valuta în care i-a fost expediat transferul", a spus Deli, subliniind că în privinţa fiecărei cereri depuse va fi desfăşurat un control.

El a mai relatat "despre verificarea situaţiei legate de solicitarea comisioanelor de la cetăţenii ce achită serviciile comunale".

"Am stabilit că în prezent băncile beneficiază de comisioane de la organizaţiile ce acordă servicii comunale, pentru acceptarea plăţilor de la consumatori. Regiile comunal-locative, companiile de utilităţi publice şi alte organizaţii comunale continuă să achite băncilor pentru servicii circa 1% din suma acumulată. În plus, băncile solicită comisioane de la cetăţenii RMN, care achită aceste servicii. Astfel, băncile primesc venit şi de la furnizorii de servicii, şi de la consumatori", a menţionat procurorul.

Şeful direcţiei reglementare a activităţii monopolurilor naturale, Victor Kovalenco, a relatat că "în tarif sînt incluse toate cheltuielile, nefiind prevăzute plăţi suplimentare".

Şevciuk a spus că este inadmisibil ca oamenii să achite dublu pentru aceeaşi operaţiune, solicitînd să fie studiat "aspectul juridic al subiectelor discutate şi în caz de necesitate să fie pregătit actul legislativ de rigoare".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?