X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Leancă a început consultările pentru elaborarea Programului de activitate al Guvernului

30 ian. 2015,, 12:19   Politică
4066 1

Foto : gov.md

Candidatul coaliției minoritare la funcția de premier, Iurie Leancă, a demarat consultările cu reprezentanții societății civile, ai mediului de afaceri, ai sindicatelor și cu analiștii politici. În urma consultărilor, urmează a fi elaborat programul de activitate al viitorului guvern, notează NOI.md.

Deocamdată Iurie Leancă a discutat cu membrii principalelor asociații de investitori din Moldova, printre care Asociația Investitorilor Străini, Asociația Businessului European și Camera de Comerț Americană din Moldova. În cadrul consultărilor, interlocutorii au semnalat mai multe probleme pe care le au marii investitori din țară.

Mîine, Iurie Leancă urmează să se întîlnească cu reprezentanții sindicatelor, ai patronatelor, ai Consiliului Național pentru Participare (CNP), ai Consiliului Național al ONG-urilor, precum și cu alți reprezentanți ai societății civile și cu analiști politici.

Pe 28 ianuarie, președintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Iurie Leancă drept candidat la funcția de prim-ministru. În cel mult 15 zile, Iurie Leancă trebuie să prezinte în Parlament programul de activitate al viitorului guvern și echipa ce va forma cabinetul. Dacă nu va obține votul majorității deputaților din prima încercare, deputații vor examina o nouă solicitare de învestitură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?