X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Bumacov se îndoiește de oportunitatea revenirii pe piața rusă (VIDEO)

30 ian. 2015,, 11:00   Economie
9132 21
Foto: noi.md
„Moldova are cu ce să se mîndrească. Este suficient să privim statistica exportului nostru în 2014: doar producătorii de produse alimentare au livrat pe piețele externe produse în valoare de peste 1,1 miliarde de dolari. Și asta nici pe departe nu e limita, ceea ce ne dovedește încă o dată că produsele noastre devin tot mai competitive”, a declarat pentru NOI.md ministrul în exercițiu al Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

La Centrul Internațional de Expoziții „MOLDEXPO” își continuă lucrările expoziția „Fabricat în Moldova”, ediția a XIV-a , organizată de Camera de Comerț și Industrie a RM. Genericul expoziției a rămas neschimbat – „Competitivitate, productivitate, calitate”. La eveniment participă peste 250 de producători din țara noastră.

„Ne bucură faptul că în Moldova există produse solicitate nu numai pe piețele din Est, ci și cele din Vest. Este vorba nu numai despre vinuri și coniacuri, apreciate de europeni, dar și despre aceleași mere, struguri, spre exemplu. Producătorii de struguri deja au îndeplinit cota livrărilor pe piețele UE, și continue să le comercializeze și în Rusia, Belarus. Din cele 80 de mii de tone de struguri recoltate în anul trecut au fost exportate peste 50 de mii de tone. Bineînțeles că noi trebuie să tindem să livrăm mai multe produse procesate cu valoare adăugată înaltă – gemuri, conserve. Acest lucru, în afară de profituri înalte și flux de valută în țară, ne va permite să creăm locuri de muncă suplimentare”, a menționat funcționarul.

„Facem tot ce depinde de noi pentru a reveni pe piața rusă, și embargoul pînă la urmă va fi depășit. Dar apare altă problemă: producătorii trebuie să calculeze și să cîntărească dacă vor avea beneficii, ținînd cont de prăbușirea rublei. A apărut o informație, potrivit căreia producătorii georgieni de vinuri de calitate au suspendat livrările de produse anume din această cauză”, a precizat Bumacov.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?