X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4063

Putin acuză Kievul de lansarea unei operațiuni militare de anvergură în estul Ucrainei

23 ian. 2015,, 15:20   Externe
3202 0

Foto: vizhevske.ru

Președintele rus, Vladimir Putin, a acuzat vineri autoritățile ucrainene de lansarea unei operațiuni militare de anvergură împotriva rebelilor proruși și că sînt responsabile de zecile de morți din ultimele zile în estul Ucrainei, relatează AFP și Reuters.

''Autoritățile de la Kiev au dat ordin oficial de lansare a unei operațiuni militare de anvergură practic pe toată linia de contact'' dintre trupele regulate ucrainene și forțele separatiste proruse, folosind artileria și aviația împotriva unor sectoare ''foarte populate'', a afirmat Putin în cadrul unei reuniuni a Consiliului Securității Rusiei.

Putin le-a spus participanților la reuniune, potrivit Reuters, că Ucraina n-a răspuns la o propunere pe care el a făcut-o într-o scrisoare transmisă președintelui ucrainean, Petro Poroșenko, de retragere a armamentului greu al Kievului de la linia de demarcație, ca măsură în direcția aplicării armistițiului.

Biroul ONU pentru drepturile omului a afirmat vineri că 262 de persoane au fost ucise în luptele din estul Ucrainei în ultimele nouă zile, estimînd că a fost ''cea mai sîngeroasă perioadă'' de la obținerea încetării focului în septembrie 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?