Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

ANRE a aprobat nivelul rentabilității pentru „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie”

21 ian. 2015,, 11:00   Economie
3036 0
Foto: n4.md
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat nivelul rentabilității pentru compania „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” privind livrarea de energie electrică în 2015, informează NOI.md.

Astfel, ANRE a aprobat pentru anul 2015 rentabilitatea reglementată necesară а fi obţinută de furnizorul Î.C.S. „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L. de la furnizarea energiei electrice în mărime de 71 milioane 268 mii de lei.

S-a decis ca în cazul în care nivelul rentabilităţii reglementate aprobat va depăşi 2,5 % din costul energiei electrice furnizate, la actualizarea tarifelor reglementate de furnizare a energiei electrice, rentabilitatea va fi ajustată ținînd cont de valoarea procentuală de 2,5 % din costul energiei electrice furnizate.

Amintim că Consiliul de administrație al ANRE a decis să elibereze o licență pentru furnizarea energiei electrice noii companii Î.C.S. ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.A., întreprindere creată în rezultatul reorganizării prin separare a întreprinderi Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A.

Procesul de separare a Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A. s-a desfășurat în conformitate cu art. 54 din Legea cu privire la energia electrică, care obligă operatorii rețelelor de distribuție să separe, din punct de vedere legal, activitatea de distribuție de activitatea de furnizare a energiei electrice la tarife reglementate.

În rezultatul divizării Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A. a fost creată noua companie Î.C.S. ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.A., care este succesoare de drept, cu titlu universal al drepturilor și obligațiilor aferente activității de furnizare a energiei electrice la tarife reglementate în limitele valorii și volumului activelor și pasivelor transmise acesteia de către Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A.

Prin hotărârea sa ANRE a eliberat întreprinderii nou create Î.C.S. ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.A. o licența pentru furnizarea energiei electrice și a operat modificări în condițiile de licență în conformitate cu noile prevederi ale Legii cu privire la energia electrică.

Î.C.S. ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.A. a fost înregistrată în Registrul de stat al persoanelor juridice la 1 ianuarie curent. Conform extrasului din Registru, unicul fondator al întreprinderii este compania ”Union Fenosa Internacional” S.A., Madrid, Spania.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?