Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Șevciuk explică necesitatea reducerii alocațiilor sociale

17 ian. 2015,, 09:30   Economie
3928 5

Foto: novostipmr.com

Reducerea alocaţiilor sociale în stînga Nistrului este o măsură inevitabilă, în contextul situaţiei economice complicate din regiune. Afirmaţia aparţine liderului de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, şi a fost făcută în cadrul unui interviu acordat unui post de radio local.

Potrivit lui Şevciuk, bugetul regional asigură doar 60 la sută din fondul de pensii, iardiferenţa este acoperită din împrumuturi din exterior. Acesta ar fi principalul motiv care impune reducerea în jumătate a adaosurilor la pensii.

"Prin aceste măsuri mai puţin populare vom putea evita o situaţie şi mai complicată, întîrzieri sau chiar neplata pensiilor. Sîntem nevoiţi să luăm împrumuturi de aproximariv o sută de milioane de dolari",a declarat liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk.

Liderul de la Tiraspol a mai precizat că şi mai întreprinderile din regiune suportă pierderi mari, din cauza devalorizării rublei ruseşti:

"Odată cu devalorizarea rublei ruseşti, agenţii economici care îşi vînd produsele pe pieţele din Federaţia Rusă au început să suporte pierderi. Comerţul cu Rusia a devenit mai puţin atractiv, iar unii agenţi au sistat livrările."

Şevciuk s-a referit şi la anularea facilităţilor pentru călătoriile în transportul public. Potrivit lui, aceasta a fost singura soluţie astfel încît parcul local de troleibuze să-şi poată continua activitatea.

De la începutul acestui an, în stînga Nistrului, au crescut considerabil preţurile pentru serviciile medicale.

De asemenea, bugetul regiunii pentru acest an prevede cheltuieli de patru ori mai mari decît veniturile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?